Παραδοσιακά Σπίτια “Έναγρον” στο Ρέθυμνο


Στη καρδιά της Κρήτης στον Ψηλορείτη, το πιο ψηλό και ιερό βουνό του νησιού. Στον τόπο όπου ο μύθος μπερδεύετε με την ιστορία και η φύση με το όνειρο. Όπου πολιτισμός αιώνων έχει αφήσει τα σημάδια του και εκφράζεται στις καθημερινές εκδηλώσεις και σχέσεις των ανθρώπων. Εδώ όπου η οικονομική «ανάπτυξη «δεν έχει ακόμα αλλοιώσει την φύση και δεν έχει σφραγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο βουνό που η πλούσια γεωλογική και βιολογική ποικιλομορφία – τα σπάνια φυτά, ζώα και πουλιά το ανέδειξαν σε φυσικό πάρκο και μέλος των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.
Σ’ αυτή την περιοχή, στο χωριό Αξός, που κατοικείτε συνεχώς εδώ και 4000 χρόνια, σε ένα κτήμα 60 στερεμάτων δημιουργήσαμε το ΕΝΑΓΡΟΝ.
Στο κτήμα καλλιεργούνται ελιές, αμπέλι, οπωροφόρα και καρποφόρα δένδρα, όλων των ειδών τα οπωροκηπευτικά και λαχανικά και δεκάδες αρωματικά φυτά και βότανα, με μεθόδους ήπιες, φυσικές οργανικές, χωρίς λιπάσματα και χημικά, και η φάρμα μας έχει πολλά ζώα και πουλερικά, για αυγά, γάλα και κρέας .
Οι άνθρωποι πού τα φροντίζουν, αγρότες γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη περιοχή και με πρακτικές που έρχονται από παλιά.
Το ΕΝΑΓΡΟΝ παρέχει υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υπηρεσίες, αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε απλά ως ξενοδοχείο, γιατί οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται δεν είναι για μας απλώς πελάτες αλλά φιλοξενούμενοι δικοί μας άνθρωποι και η έγνοια μας είναι να περάσουν καλά.
Παρέχει υψηλού επιπέδου Κρητική παραδοσιακή γαστρονομία, αλλά δεν είναι μόνο εστιατόριο , αφού επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, η προετοιμασία και παρασκευή των εδεσμάτων είναι ανοικτή και η συμμετοχή ελεύθερη που τις περισσότερες φορές μπροστά στις αναμμένες φωτιές καταλήγει σε μια καλή παρέα και ένα μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *