“Αρχοντικό Αγγέλου” στη Λέρο

Η διαμονή σας στο Αρχοντικό Αγγέλου θα σας μεταφέρει πίσω σε άλλη εποχή. Θα ξεκουραστείτε και θα νιώσετε σαν φιλοξενούμενοι σε ένα καλαίσθητο, χωρίς περιττή πολυτέλεια σπίτι, με ατμόσφαιρα του προπερασμένου αιώνα.
 
Ελάτε να χαλαρώσετε με τους ήχους της εξοχής και να γευθείτε το προσεγμένο σπιτικό πρωινό μας στην σκιά της τζακαράντας και των άλλων αιωνόβιων δένδρων του κήπου. Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούμε  για την παρασκευή του πρωινού είναι ή δικής μας παραγωγής ή βιολογικά.  Στα  5,500 στρέμματα του κήπου μας παράγουμε ελαιόλαδο, ελιές, σταφύλια, λαχανικά και διάφορα φρούτα και αρωματικά φυτά.

Στο Αρχοντικό Αγγέλου το πρωινό ειναι χορτοφαγικό. Επίσης φτιάχνουμε για το πρωινό μας ωμοφαγικά γλυκά (χωρίς ζάχαρη, γίνετε..) και σνάκ, ψωμί και κέηκ χωρίς γλουτένη, γάλα αμυγδάλου και άλλα. Ελάτε να τα δοκιμάσετε!

Αν σας ενδιαφέρει μπορεί να συζητήσουμε θέματα διατροφής (ή και φιλοσοφικά…) και αν θέλετε θα μοιραστούμε τις συνταγές μας μαζί σας.

Το Αρχοντικό Αγγέλου είναι διατηρητέο κτίριο του 1895 και ήταν κάποτε καλοκαιρινό σπίτι της προγιαγιάς μου .  Όλα τα δωμάτια σήμερα έχουν δικό τους μπάνιο.  Οι τοίχοι του σπιτιού είναι πετρόκτιστοι και η οροφή του φτιαγμένη με παραδοσιακά υλικά (ξύλα, καλάμια, φύκια και πατελιά).   Στο ψηλοτάβανο χώλ του ορόφου διατηρούνται άριστα οι τοιχογραφίες της οροφής.  Όλα σχεδον τα δωμάτια έχουν από δύο τουλάχιστον  παράθυρα σε διαφορετικούς τοίχους το καθένα, επιτρέποντας έτσι τη διατήρηση φυσιολογικών θερμοκρασιών το καλοκαίρι χωρίς την παρουσία κλιματιστικών.  Για αυτό το λόγο μόνο δύο δωμάτια έχουν  κλιματιστικά και όλα διαθέτουν ανεμιστήρες.
 

Η θάλασσα και κάποια ταβερνάκια είναι μόλις 5 λεπτά με τα πόδια μακριά απο το Αρχοντικό Αγγέλου. Μπορείτε εύκολα να κάνετε τη βουτιά σας όποια στιγμή της μέρας το θελήσετε…Μπορείτε ίσως να κάνετε την πρώτη βουτιά την ώρα που ανατέλει ο ήλιος μια μέρα (…ή και κάθε μέρα αν σας αρέσει) πριν το πρωινό.

Ελληνίδα νύφη από τον πρώτο γάμο που είχαμε στο Αρχοντικό Αγγέλου στις 27/8/10
Η Λέρος είναι όμορφη, έχει καλό φαγητό και αρκετά αξιοθέατα για να ανακαλύψετε.   Με λίγη καθοδήγηση που αν θέλετε θα έχετε από εμάς, πιστεύουμε ότι θα την απολαύσετε ακόμα περισσότερο.
 
Καλέστε μας αν χρειάζεστε πληροφορίες για την μετάβασή σας στο νησί.  Η Λέρος έχει και αεροδρόμιο.

Σας περιμένουμε !
Μαριάννα Αγγέλου
hotel-angelou-leros.com