Saga Hotel, στον Πόρο

Το Ξενοδοχείο και Διαμερίσματα Saga βρίσκονται στο ιδανικό μέρος, το νησί του Ποσειδώνα, τον Πόρο. Με εκπληκτική θέα στον Πόρο και το λιμάνι από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, αυτό το φιλόξενο, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και άνετα δωμάτια με δωρεάν ασύρματο internet και πρωινό... Τα περισσότερα από τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο Saga προέρχονται από την φάρμα της οικογένειας Αλεξόπουλου. Η φάρμα βρίσκεται κοντά στην Τροιζηνία, σε λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το νησί, στην Πελοπόννησο...

Το Ξενοδοχείο και Διαμερίσματα Saga βρίσκονται στο ιδανικό μέρος, το νησί του Ποσειδώνα, τον Πόρο. Με εκπληκτική θέα στον Πόρο και το λιμάνι από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, αυτό το φιλόξενο, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και άνετα δωμάτια με δωρεάν ασύρματο internet και πρωινό.

Η φιλική οικογένεια των ιδιοκτητών του Saga Hotel βρίσκεται στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, προσφέροντας θερμή φιλοξενία.

Τα περισσότερα από τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο Saga προέρχονται από την φάρμα της οικογένειας Αλεξόπουλου. Η φάρμα βρίσκεται κοντά στην Τροιζηνία, σε λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το νησί, στην Πελοπόννησο.

Καλλιεργούνται πέντε είδη ελιών και μαζεύονται κάθε χειμώνα όταν έχουν ωριμάσει, συνήθως το Νοέμβριο. Οι μεγαλύτερες, ιδίως αυτές του είδους της Καλαμάτας, ξεπρικρίζονται και αλμυρίζονται στην κουζίνα του ξενοδοχείου, για να φαγωθούν τον επόμενο χρόνο, και οι μικρότερες ποικιλίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή εξέχοντος ελαιόλαδου, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή των φαγητών του ξενοδοχείου από την Κυρία Ζέφη. Το λιοτρίβι βρίσκεται μόνο μερικά χιλιόμετρα από την φάρμα, και η παραγωγή είναι αρκετά για να φτιάχνουμε το δικό μας λάδι, χωρίς προσθήκη από άλλους ελαιώνες. Περίπου 5,5 κιλά ελιές παρασκευάζουν ένα λίτρο λάδι, και χρειάζονται περίπου τρία τέταρτα της ώρας για να διαχωριστούν οι ελιές σε ποιότητες.

Στο αγρόκτημα Saga φυτρώνουν πολλά είδη εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλια, μανταρίνια και, φυσικά, λεμόνια. Οι διαφορετικές ποικιλίες μας εξασφαλίζουν συγκομιδή όλο το χρόνο. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η συγκομιδή των εσπεριδοειδών είναι σαφώς ευκολότερη από των ελιών, εφόσον δεν χρειάζονται να είναι ώριμα για να γίνει η συγκομιδή τους

Στην φάρμα υπάρχουν ακόμη κότες ελευθέρας βοσκής, που τα αυγά τους χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπως στο πρωινό, τα κέικ και τις πουτίγκες που φτιάχνει η κυρία Ζέφη για τους επισκέπτες. Χήνες, κουνέλια, περιστέρια, και εποχιακά χοίροι, συμπληρώνουν τα ζώα του αγροκτήματος, και μερικές φορές και τα πιάτα του ξενοδοχείου ή της ψησταριάς. Μπαγιάτικο ψωμί, φλούδες λαχανικών και φρούτα συμπληρώνουν την οργανική διατροφή των ζώων, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα του ξενοδοχείου, και διασφαλίζοντας τον κύκλο της ανακύκλωσης – στην πιο απλή μορφή της.

Ο κύριος Τάκης είναι πολύ υπερήφανος για το κρασί του ξενοδοχείου Saga, που παρασκευάζεται από οργανικά σταφύλια και εμφιαλώνεται με δικιά μας ετικέτα και διανέμεται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο. Σε μία καλή χρονιά, παράγονται κόκκινο, άσπρο και ροζέ κρασί.

Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία από τα βιολογικά προϊόντα που παράγει η φάρμα μας στο ξενοδοχείο, για να τα πάρετε μαζί σας σπίτι, επίσης μπορούμε να κανονίσουμε εκδρομές στη φάρμα, εάν και εφόσον δεν είναι εποχή συγκομιδής. Αλλά αν θέλετε να βοηθήσετε στο μάζεμα της παραγωγής, είστε ευπρόσδεκτοι! Απλά επικοινωνήστε με την κυρία Ζέφη για να σας κρατήσει μία θέση στην ομάδα.

saga-hotel.com

«Kostis Villas”, Αυτόνομα Studios και Διαμερίσματα στον Πόρο

kostis
Τα σύγχρονα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κατασκευάστηκαν το 1991 και αποτελούν έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο.
17 δωμάτια και 3 διαμερίσματα πλήρως εφοδιασμένα και πισίνα με άριστες συνθήκες υγιεινής.
…Το Kostis
είναι πλαισιωμένο από ένα καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο γεμάτο από λεμονιές, πορτοκαλιές άνθη λουλουδιών και βασιλικούς που κοσμούν το χώρο κάνοντας τη διαμονή σας ονειρεμένη.
…Το Kostis
όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σεβασμό στον πελάτη, υπόσχεση φιλίας, καλής εξυπηρέτησης, ζεστασιάς και φροντίδας.
…Σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε και να σας προσφέρουμε άνετες και ξέγνοιαστες διακοπές!

kostis.com.gr